All for Joomla All for Webmasters
elenkaderorutr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ανάσταση στο Ντολάπντερε, Πάσχα στην Πρίγκηπο

& κρουαζιέρα Βοσπόρου

26-29 Απριλίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Αναχώρηση από τη δημαρχία στις 05:40 για Κωνσταντινούπολη . Άφιξη και αμέσως επίσκεψη στα Βυζαντινά τείχη του Επταπυργίου, την Μονή της Χώρας (τώρα Καριέ Τζαμί) όπου σώζονται άθικτα τα ωραιότερα Βυζαντινά ψηφιδωτά.  Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγία Σοφία και  τον βυζαντινό ιππόδρομο όπου βρίσκεται η στήλη του Θεοδοσίου, ο χάλκινος τρίποδας των Δελφών και το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και  τακτοποίηση. Αμέσως αναχώρηση για την Αγία Τριάδα του Πέραν, για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Στη συνέχεια περίπατος στη Divan Yolu, στη στοά των χαλιών, στο τέμενος Suleymaniye, ώσπου θα καταλήξουμε  στο Eminonu – επίσκεψη στο Misir Carsi , στο τέμενος Υeni Cami , στο τέμενος Rustem Pasha έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Σινάν (αξίζει να δούμε με προσοχή το διάκοσμο του τεμένους με τα περίφημα πλακίδια Ιζνικ), πρόχειρο φαγητό από τις βάρκες του Eminonu και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απόγευμα ελεύθερο. Βράδυ επίσκεψη για Ανάσταση σε χριστιανικό Ναό του Ντολάπντερέ την Ευαγγελίστρια. Διανυκτέρευση. 

3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ:

«Την Κυριακή του Πάσχα Ρωμιοί και Ελλαδίτες, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους που τους επισκέπτονται και Τούρκους φίλους, μαζεύονται σε κάποιες ενορίες που στήνουν πασχαλινά τραπέζια. Προς το μεσημέρι, εορτάζεται η Δεύτερη Ανάσταση, και μετά σερβίρονται στους πιστούς εδέσματα Πασχαλινά….»Έτσι ήτανε κάποτε οι γιορτές των Ρωμιών. Εμείς αναχωρούμε στις 09:00 για  περιήγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθως θα πάρουμε το καραβάκι για τα Πριγκιποννήσια. Περνάμε δίπλα από τις νήσους Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και αποβίβαση στην Πρίγκηπο, για να κάνουμε Δεύτερη Ανάσταση με τους εναπομείναντες Έλληνες του νησιού.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με τα παϊτονάκια στο γύρο του νησιού και φαγητό ατομικά. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετικά ΓΛΕΝΤΙ σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, αμανέδες και χανουμάκια. Τιμή συμμετοχής: 30 € ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Πρόγευμα, επιβίβαση αποσκευών και στη συνέχεια η προαιρετική κρουαζιέρα του Βοσπόρου αρχίζει…από το Χρυσού Κέρας περνάει κάτω από τις κρεμαστές γέφυρες…και συνεχίζει… ως τα Καβάκια ψηλά!...κοντά στη Μαύρη Θάλασσα! Ξενάγηση εν πλω. Αμέσως  μετά θα δούμε την παναγία Βλαχερνών(Ακάθιστος Ύμνος) Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM. Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης .Κατόπιν  αναχώρηση για  επιστροφή.  Στάση καθ’ οδόν. Διέλευση συνόρων και άφιξη το βράδυ στην πόλη μας . 

                                                                                                                 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

HTL TAXIM.Τιμή δίκλινο δωμάτιο: 195€ Τιμή μονόκλινου δωματίου: 265€ Παιδιά ως 12 ετών σε τρίκλινο: 145€

HTL LALELI Τιμή δίκλινο δωμάτιο: 185€ Τιμή μονόκλινου δωματίου: 255€ Παιδιά ως 12 ετών σε τρίκλινο: 135€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

* Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. * Τρεις 3 διανυκτερεύσεις στο ανάλογο ξενοδοχείο. * 3 πρωινά γεύματα.  * Ξεναγήσεις – περιηγήσεις  του προγράμματος. *Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας, & Τοπικό ξεναγό. *Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης  με την Generally Life. Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 75 ετών)

* Το  ΦΠΑ  της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

*Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. * Εισιτήρια καραβιών, Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

Powered by ExtStore Advanced Portfolio

From Address:

 


Φιλιππίδης Χρόνης

Φιλικής Εταιρείας 3
Κομοτηνή
Τηλ: 25310 32077
Fax: 25310 32946
Κιν: 6948388703

mail: platontours@hotmail.com