All for Joomla All for Webmasters
elenkaderorutr

9 ήμερη Εκδρομή

Στις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Του  ΠΟΝΤΟΥ

02-10 Σεπτεμβρίου 2019

                    

  1η ημέρα : ΚΟΜΟΤΗΝΗ- ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ

 Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Διέλευση συνόρων. Στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων και φτάνουμε στη Ραιδεστό. Στάση μισής ώρας για καφέ. Συνεχίζουμε διά μέσω Κων/πολης  για Νικομήδεια και με στάση για φαγητό. Φτάνουμε αργά το απόγευμα στην Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

  2η ημέρα : ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΣΕΙΑ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

 Πρωινό. Περιήγηση της Σαφράμπολης, που πήρε το όνομά της από το Σαφράν. Έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός. Συνεχίζουμε για την Αμάσεια, την πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα. Στην είσοδο της πόλης θα δούμε τους λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών και την ακρόπολη. Το βράδυ φτάνουμε στην Σαμψούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

  3η ημέρα : ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

 Μετά το πρωινό περιήγηση της Σαμψούντας (αρχαία Αμισός) Θα δούμε την Πλατεία Ρολογιού την συνοικία Αγ. Τριάδας. διά μέσω Θέρμης, Οινόης, Βόνας και Κοτύωρας (Ordou). Στάση για καφέ στη Φάτσα, η ευτύτερη περιοχή μεταξύ του Ιασονίου άκρου και της Οινόης. Συνεχίζουμε  για Κερασούντα. Στάση. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

  4η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

 Πρωινό. Αρχίζουμε την ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία το ναό της Παναγίας Χρυσοκεφάλου και του Αγίου Ευγενίου (πολιούχου της Τραπεζούντας) την οικία Καπαγιαννίδη, το αρχοντικό του τραπεζίτη Κωστάκη Θεοφύλακτου, το «φροντιστήριο Τραπεζούντος», το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του ποντιακού Ελληνισμού και τα ερείπια από τα τείχη των Κομνηνών. Φαγητό το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο. Διαν/ση.

           

  5η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

 Πρωινό και αναχώρηση για Π. Σουμελά που ιδρύθηκε το 4ο αιώνα στο όρος Μελά Λαξεμένο σε βράχο ύψους 1300 μέτρων στην καρδιά των Ποντιακών Άλπεων. Μετά το προσκύνημα στην Παναγία θα κάνουμε μία στάση για καφέ στη Ματσούκα (MACKA) Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο, διαν/ση.

 6η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ –ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΟΦΙΣ- ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ

 Πρωινό κατευθυνόμαστε ανατολικά της Τραπεζούντας  περνάμε από το Αρακλί ,τα Σούρμενα. και το χωριό Όφις που είναι κτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ποταμού που διανύει την περιοχή σαν φίδι. περνάμε από το ελληνόφωνο χωριό Τσάικαρας. Φτάνουμε στο γραφικό τουριστικό θέρετρο ΟΖUNGOL όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ, η περίφημη λίμνη περιοχή που θυμίζει Άλπεις χρόνος ελεύθερος για φαγητό .Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πέστροφα η οποία αφθονεί στη λίμνη    Το απόγευμα επιστροφή στην Τραπεζούντα με μια στάση στην πόλη Όφις. Δείπνο. Διαν/ση.

                   

   7η ημέρα: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΣΙΝΟΠΗ

  Πρωινό και αναχώρηση για την Σινόπη. Διασχίζοντας τον παραλιακό δρόμο του Ευξείνου Πόντου, περνώντας από τα Πλάτανα, Τρίπολη, Κοτύωρα, Φάστα, Θερμόδοντα, Σαμψούντα, Μπάφρα, φτάνουμε στη Σινόπη, την πρώτη πρωτεύουσα του Βασιλείου του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διαν/ση.

 

  8η ημέρα: ΣΙΝΟΠΗ - ΜΠΟΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μπολού με μία στάση στην Κασταμονή. Τον 12ο αιώνα ο Ιωάννης Κομνηνός κτίζει φρούριο. Ερείπια σώζονται έως και σήμερα  Το απόγευμα φτάνουμε στη καταπράσινη Μπολού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 9η ημέρα : ΜΠΟΛΟΥ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 Πρωινό και αναχώρηση για την Κομοτηνή. Διέλευση από Νικομήδεια, Κων/πολη, στάση για φαγητό στη Ραιδεστό. Έλεγχος διαβατηρίων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είσοδος στη χώρα μας. Άφιξη το βράδυ στην Κομοτηνή.

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο :565€                    Μονόκλινο +190€

                                                                                          

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με υπερυψωμένο τουριστικό Λεωφορείο
  • 8 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* αστέρων σε δίκλινα δωμάτια
  • 8 πρωινά και  8 δείπνα.
  • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
  • Φ.Π.Α  και ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους μουσείων,
  • ντολμούζ για  Π. Σουμελά, 
  • γεύματα, ποτά,
  • προαιρετικές εκδηλώσεις
Powered by ExtStore Advanced Portfolio

From Address:

 


Φιλιππίδης Χρόνης

Φιλικής Εταιρείας 3
Κομοτηνή
Τηλ: 25310 32077
Fax: 25310 32946
Κιν: 6948388703

mail: platontours@hotmail.com