Τιμή από:

235€ το άτομο

Διάρκεια

4 ημέρες

Αναχώρηση:

21/6

Ένα κομμάτι της γειτονιάς μας που πρέπει να γνωρίσετε!

Η μυρωδιά της θάλασσας, το μικρό κομμάτι της ησυχίας, τα μικροσκοπικά δρομάκια και τα χαμογελαστά μάτια σας καλωσορίζουν… Το Μπουργκάς, η Μεσημβρία, και η Αγχίαλος θυμίζουν την παρουσία του Πολιτισμού μας και σε αυτή την γειτονιά των Βαλκανίων.

Σε αυτό το οδοιπορικό στην ακτογραμμή της Μαύρης θάλασσας θα δείτε ωραία αξιοθέατα, μέρη που δεν περιμένατε να είναι τόσο κοντά και τόσο όμορφα, θα γευτείτε τη γαστρονομία της περιοχής, θα μείνετε σε ένα καλό ξενοδοχείο 4* στην ιδανική για την εποχή περιοχή, την ηλιόλουστη Ακτή και θα γνωρίσετε την πλούσια κατά κύριο λόγο ελληνική ιστορία της περιοχής.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση και ένα υπέροχο 4ήμερο ταξίδι στη γειτονική μας χώρα σας περιμένει….

 

Ελάτε μαζί μας στην Ανατολική Ρωμυλία γιατί προσφέρουμε :

Το πληρέστερο – ανανεωμένο πρόγραμμα με επισκέψεις που παραλείπονται σε άλλα προγράμματα αλλά είναι σημαντικές
Διανυκτέρευση στην ιδανική περιοχή για την εποχή, την Ηλιόλουστη Ακτή της Μαύρης Θάλασσας
Διαμονή στο ξενοδοχείο Premium Inn 4* της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας Best Western
Δυνατότητα επιλογής της διατροφής σας, με πρωινό ή ημιδιατροφή
Πολυτελές, άνετο και ειδικά κλιματιζόμενο λεωφορείο
Εμπειρία και εξειδίκευση στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας…εδώ και 3 δεκαετίες μας εμπιστεύεται ο μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών.

*Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αλλάξουν.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΣΥΝΟΡΑ – ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ (SUNNY BEACH)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είσοδος στην Βουλγαρία και διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή θα φτάσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, και στον ιστορικό χώρο Nessebar (Μεσήμβρια), ή όπως συχνά αναφέρεται «το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας». Συνεχίζουμε για έναν από τους εξέχοντες τουριστικούς προορισμούς και λιμάνι το θέρετρο Sunny Beach (Ηλιόλουστη Ακτή). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στην Μεσήμβρια, μια πλούσια πόλη – μουσείο, με αφθονία ιστορικών κτιρίων, η οποία ώθησε την UNESCO να τη συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983. Λέγεται ότι είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό εκκλησιών. Σήμερα, συνολικά σαράντα εκκλησίες κατάφεραν να επιβιώσουν στην περιοχή της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας. Είναι γνωστή και ως ”Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή ”Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 έως το 1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά (XII —XIV) η οποία χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην περιοχή.

3η ημέρα: ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Αγχίαλο. Εκεί θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μπουργκάς, ή Πύργος. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή και η τέταρτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και τη Βάρνα. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Περιβάλλεται από τις λίμνες του Μπουργκάς που φιλοξενούν αρκετές εκατοντάδες είδη πτηνών. Τμήμα της πόλης αποτελεί το Νησί της Αγίας Αναστασίας. Στον χρόνο μας στην πόλη, θα θαυμάσουμε αρκετά μνημεία και αξιοθέατα όπως το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φύσης και Επιστήμης, την Ρωμαϊκή πόλη του Ντεβέλτουμ, τα Ρωμαϊκά και μεσαιωνικά λουτρά Ακουα Καλίντε, το Θαλάσσιο Καζίνο, το σύγχρονο κτίριο της Όπερας του Μπουργκάς που στεγάζει δύο μεγάλα μουσικά ιδρύματα της πόλης, την Κρατική Όπερα και τη Φιλαρμονική. Επίσης θα δούμε τον Θαλάσσιο Κήπο, ένα δημοτικό πάρκο που κατασκευάστηκε το 1910 από τον τότε αρχικηπουρό της πόλης, καθώς και αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και βεβαιωθούμε ότι δεν «ξεχάσαμε» κάτι στα δωμάτιά μας, αναχωρούμε για την πόλη μας. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, φτάνουμε το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη. Θα έχουμε μια σύντομη στάση για καφεδάκι ή φαγητό και καταλήγουμε το βράδυ στον προορισμό μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μην ξεχνάτε πως όποιος κλείνει γρήγορα κερδίζει!

Οι τιμές του τιμοκαταλόγου είναι δυναμικές οπότε ενδέχεται να αυξηθούν.